Kokkari voor het eerst

 • DELETION_USER

  Sinds een paar weken terug voor 2 weken Kokkari, wat een super vakantie en superplaats. We zaten in Hotel Venus op een pracht kamer met uitzicht op zwembad en gebergte. Zijzicht naar kerk en de zee. Met als hoogtepunt op zondagochtend wakker worden door een melodie verklonken aan de geluiden van de klokken. In de ochtend om 7.15. uur en dan genieten van de stilte en ontwaken in een kakofonie aan kwetterende geluiden. Handdoekie pakken en 10 minuutjes zwemmen in het nog lege bad en daarna ontbijt. Super. Oh ja: Ik beveel aan voor het huren van een auto Autoland, zit aan het eind om de hoek naast de Butcher (restaurant). Hier uit Holland al gemaild in Engels en mooie prijs incl alles!! Als je Kokkari binnenkomt denk je wat een angehebbes dorpie. Maar na 200 meter wandelen vanuit Hotel Venus kom je in een bijna paradijselijke wereld. Straatje rechtsaf en bij Bar Goal aan de capuchino om ca 4 uur in de middag en een prachtig uitzicht. Ja en dan ontdek je waar je voor gekozen hebt. 10 jaar geleden in Pythagorion geweest. Ook boeiend en gezellig, was in Fito bay. Maar mag ik kiezen dan word het de “dorpse gezelligheid” van Kokkari. Wist niet dat het zo afwisselend en bijna puur was. De oprechte belangstelling van de bewoners etc. Ook genoten van de rustige stranden met ligbedden op Psili Amnos een half uurtje rijden en mooi zandstrand met heerlijke zee met goede temperatuur, en nimmer druk. Zo kan ik nog wel een uurtje doorgaan met dit te schrijven en geniet van de voorbijgaande filmpjes op You Tube e.d. Eten nou ja een enkele keer wat minder maar 95% zeer afwisselend gegeten. Noem er enkele Basilicom - Bussola Italiaan naast Bussola. Super kippie met sous. Zelfs soms vleesgerechten met mijn favoriete saus van de Franse Roquefort. Wat een gastvrijheid!! wil weer terug. Met huurautootje wel wat gereden maar meer naar dorpjes voor de heerlijke lunch. Voutioles meen ik. Soms spreek ik het niet zo goed uit. Maar whatever of Kalaforever. Doei. (sorry had deze even onder huur gezet) Maakt niet uit

 • DELETION_USER

  Mooi zo! Weer minstens EEN Kokkariaan erbij…..welkom!

  Ik zou wel graag willen weten wat een “angehebbes dorpie” precies is ????

  Antoinette.

 • DELETION_USER

  ||| Antoinette,

  aggenebes is denk ik echt Een Amsterdamse uitspraak waarvan ik niet eens weet hoe je het schrijft haha

  betekent  zeg maar “ niet Veel”

  ik kan me daar wel iets bij voorstellen als je er overdag door heen komt, het is overdag minder levendig dan bv Pythagorion.

  dat hoor je veel maar na een avond weet je Beter

  nog 4 weken

  Diana

 • DELETION_USER

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Achenebbisj

 • DELETION_USER

  Dank Hansley.

  helemaal duidelijk nu.

  Diana

 • DELETION_USER

  Misschien word ik ook wel een kokkariaan.

  Ga er in mei heen.

  WQie heeft nog wat goeie tips??

  paul

 • DELETION_USER

  Zeer bedenkelijk dat ik als Pythagorion ganger de eerste ben voor Kokkari info…..

  http://www.kokkari.info/

  http://www.kokkari.nl/

  http://www.grieksegids.nl/samos/kokkari.php

  https://www.facebook.com/kokkari.info/?ref=ts&fref=ts

  https://www.facebook.com/groups/521405751364428/?ref=ts&fref=ts

  Vriendelijke groeten van Hans Dubiez.

 • DELETION_USER

   

  http://www.angelfire.com/super2/greece/pythagorionnl.html

  http://www.grieksegids.nl/samos/pythagorion.php

  Post is bewerkt op mrt 16, 2016, 11:09 a.m. door Hans Dubiez

 • DELETION_USER

  Net terug uit Kokkari en dat was de 1e keer en zeker niet de laatse keer op Samos. De vliegreis viel heen mee ondanks het vroege vertrek, de landing op Samos is een aanrader voor mensen met vliegangst ;) terug een tussenlanding op een ander eiland en dat viel ook hard mee. Kokkari is leuk, wel jammer dat veel Nederlandse touristen te weinig geld uitgeven. Drinken moet je niet thuis doen maar ergens op een mooie terras en die zijn er genoeg! De bediening is overal vriendelijk, de meesten spreken Nederlands en sommigen ook Grieks. Het beste en goedkoopste restauant zit in de steeg t.o. de kerk, Dream Kitchen. De mooiste wandeling is: bij de kerk beginnen, het betonnen pad volgen en aan het einde links richting Vourliotes. Met enig geluk hoeft u terug niet te lopen en wordt u door een zeer vriendelijke taveerne eigenaar weer gratis netjes thuis afgeleverd in Kokkari. De verbazing over de vriendelijk van mensen is overigens niet zo heel vreemd, ook op Terschelling zijn ze blij met elke tourist. Wat kleine tips: er zijn voldoende pinautomaten, 1 bakker in het dorp die meestal wel open is zolang er nog brood is, voldoende (kleine) supermarktjes (prijsniveau zelfde als NL). 

  Post is bewerkt op mei 14, 2016, 1:04 a.m. door to69

 • DELETION_USER

  to69Net terug uit Kokkari en dat was de 1e keer en zeker niet de laatse keer op Samos. De vliegreis viel heen mee ondanks het vroege vertrek, de landing op Samos is een aanrader voor mensen met vliegangst ;) terug een tussenlanding op een ander eiland en dat viel ook hard mee. Kokkari is leuk, wel jammer dat veel Nederlandse touristen te weinig geld uitgeven. Drinken moet je niet thuis doen maar ergens op een mooie terras en die zijn er genoeg! De bediening is overal vriendelijk, de meesten spreken Nederlands en sommigen ook Grieks. Het beste en goedkoopste restauant zit in de steeg t.o. de kerk, Dream Kitchen. De mooiste wandeling is: bij de kerk beginnen, het betonnen pad volgen en aan het einde links richting Vourliotes. Met enig geluk hoeft u terug niet te lopen en wordt u door een zeer vriendelijke taveerne eigenaar weer gratis netjes thuis afgeleverd in Kokkari. De verbazing over de vriendelijk van mensen is overigens niet zo heel vreemd, ook op Terschelling zijn ze blij met elke tourist. Wat kleine tips: er zijn voldoende pinautomaten, 1 bakker in het dorp die meestal wel open is zolang er nog brood is, voldoende (kleine) supermarktjes (prijsniveau zelfde als NL). 

  Leuk to69

  ik woon op Terschelling en dat is de reden dat ik Samos ook zo leuk vind en dan vooral Kokkari

  ik beheer een Kokkari facebook pagina

  https://www.facebook.com/kokkari.info/

  elke dag een nieuwe foto en video's

  groet Carel